منتديات مدرسة دويدار
اسرة منتديات مدرسة دويدار ترحب بكم
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية W6w_w6w_200504251358590b72bd4e


منتديات مدرسة دويدار
اسرة منتديات مدرسة دويدار ترحب بكم
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية W6w_w6w_200504251358590b72bd4e


منتديات مدرسة دويدار
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات مدرسة دويدار

ادارة /باتعة سعيد
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 269
تاريخ التسجيل : 09/05/2009
العمر : 47

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية   طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 02, 2009 5:32 pm

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية





المقادير :






كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني


بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة


طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة


فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة


ملعقة صغيرة ثوم مهروس


ملح


فلفل


نصف ملعقة صغيرة كمون


اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر


اقل من ربع كوب خل


عصير ليمونة


شوية زيت










الطريقة:


انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف


المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري






طيب لو ما نظفهوش






زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل

(ماتقصيش الذيل طبعا)

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية 1812291792_19248e5cee

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه

(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)


طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية 1811446685_3c2b88424e

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري


شيلية طبعا

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية 1812289922_37b5658e0c
عايزة افكركم اني ماشلتش الراس
(علشان الست اللي في الصور شالتها)




هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي

اوووعي تشيليها


بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها



بس كده خلاص


و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون

(بس كتري الليمون)


و تسيبيه شوي علشان الزفارة
(10 دقائق مثلا)





انا كده ماقشرتش الجمبري


الصينية ديه بتكون احلي كده






طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة


نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس


و نحطها علي البوتاجاز من فوق

(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)






و تغطيها و كل فترة تقلبي






هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا






التسوية مابتكملش ربع ساعة






ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية


يمكن عمل رز ابيض بجانبه


و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة






ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص






و بالهنا و الشفا




ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://bataasaied.own0.com
 
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل سلطة الطحينة
» طريقة عمل الفراخ المشوية في الفرن
» طريقة وضع رابط مخفى لا يظهر الا بعد الرد على الموضوع

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مدرسة دويدار  :: الأسرة والطفل :: المطبخ-
انتقل الى: